Филип Станев: Стига сме се делили на умни, красиви, грозни, прости

Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин, заяви зам.-председател на ИТН

Филип Станев: Стига сме се делили на умни, красиви, грозни, прости | StandartNews.com

"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко". 

Това каза пред БНР Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група. 

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят. 

"Властта за нас не е самоцел... Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години". 

В предаването "Неделя 150" Филип Станев допълни: "Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично". 

Ще има редукция на министерства, поясни Станев. 

 „Необходима е известна редакция на досегашните действащи структури. Има някои неща, които трябва да бъдат ревизирани чисто организационно структурно", каза още Станев.

За чиновничеството пък той отговори: „Аа, чиновничеството тепърва трябва да бъде борено със страшна сила на цялото държавно ниво, не само на ниво Министерски съвет. Крайно време е да направим така нареченото - то се изтърка и това от говорене, - електронно правителство и да облекчим гражданите, не политиците, в това да могат да си извършват административните услуги на спокойствие.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай