Ето кой експерт плати с главата си за гафа на Тагарев

Кристел Чимширова пое цялата вина

Ето кой експерт плати с главата си за гафа на Тагарев | StandartNews.com

Стана ясно кой е експертът в Министерството на отбраната, който подава оставка заради гафа на министър Тодор Тагарев. Кристел Чимширова, главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на МО, пое цялата вина за скандала с неизпратените покани до депутатите и шефовете на парламентарни комисии за участие в тържествената церемония по освещаването на бойните знамена на Богоявление.  Тя публикува в профила си във Facebook позицията си по казуса.

ВИЖ ОЩЕ: Делян Пеевски: Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност!

Ето какво написа Кристел Чимширова в социалната мрежа:

"Всяко нещо има край..

Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойният и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът трещи! Хвърчат глави заради гафа на Тагарев

Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в Министерството.

Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски за Тагарев: Самозабравил се министър унизи парламента

Във връзка с възникналата обществена дискусия около поканите за присъствие, изпращани от Министерство на отбраната до народни представители за участие в традиционния празник Богоявление и Водосвет на бойните знамена на 6 януари т.г., който породи политически реакции, бих искала да заявя следното:

В качеството си на главен експерт в дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на МО лично отговарям за изпращането на поканите. Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения.

ВИЖ ОЩЕ: Скандал с бойните знамена. Искат оставката на Тагарев

Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция.

Кристел Чимширова"

В коментарите под публикацията се включва бившият служебен министър на отбраната Димитър Стоянов, който заявява: "Кристел, разбирам позиция ти, но аз лично в тази ситуация не бих си позволил да се скрия зад достойното ти поведение. Над теб има поне още 3 отговорни нива!"

"Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност", призова по-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в “Пирогов”, но след като го крихте дни наред. Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента", заяви той.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай