Ето какво взриви преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за премиер

Ето какво взриви преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Мария Габриел ще внесе писмо в Народното събрание, че оттегля кандидатурата си за министър-председател на България. Това обяви самата тя по време на извънредния брифинг на ГЕРБ. Габриел е категорична, че от партията няма да участват в преговори за втори мандат.

Край! Габриел отсече: Отиваме на избори (Видео)

"По отношение на това какво взриви преговорите - това, което доведе всъщност до този финал е на практика борбата на ПП-ДБ за власт и за постове. Искам и аз да отбележа, че ПГ на ГЕРБ-СДС стои твърдо зад Мария Габриел. Благодарим й за всички усилия, които тя положи, тя беше един изключителен вицепремиер и външен министър, стоим твърдо зад нея и ПГ на ГЕРБ счита, че този политически рекет, който беше упражнен спрямо нашата партия, нашите членове, симпатизанти, парламентарна група е крайно време да бъде преустановен", каза Теменужка Петкова по време на брифинга.

"Позицията на госпожа Габриел е 100% позицията на изпълнителната комисия на ГЕРБ и цялата парламентарна група. Много ясно заявихме, че ние повече в такива игри не желаем да участваме, не желаем да допринасяме повече за политическото разложение в България. Не искаме по никакъв начин повече да се злоупотребява най-вече с търпението, с желанието българските граждани да виждат проблемите си решавани, а не непрекъснато в подобен тип игри и спорове. Г-жа Габриел имаше изключително достойно европейско поведение, даде максимума от себе си. Успехите на това правителство се дължат в значителна степен на нейния труд, на нейните усилия, на всичко, което тя направи, тя защити достойно парламентарната група, направи всичко възможно, за да имаме правителство, ние също, добронамерено и добросъвестно, и повече няма да допуснем да бъдем използвани, притискани, непрекъснато да се сменят условията и правилата. Това, което казваме днес е много ясно, всичко свърши. След избори ще рестартираме, ще говорим, ще видим, искаме българските граждани да решат кой има тяхното доверие да управлява и да прави тези реформи, за които непрекъснато се говори", заяви Деница Сачева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Баджо
преди 1 месец

Закривай е положението

Откажи