Ертен Анисова настоява за свикване на Националния съвет по туризъм

Присъединяваме се към исканията на туристическия бранш, каза председателят на Комисия по туризъм

Ертен Анисова настоява за свикване на Националния съвет по туризъм | StandartNews.com

В продължение на изразената от нас позиция за необходимостта от постоянен диалог между законодателна и изпълнителна власт в сектор „Туризъм“, настояваме за провеждането на професионална среща, на която да се обсъдят възникналите проблеми в сектора заради кризата в ивицата Газа. Това заяви народният представител от ДПС Ерген Анисова, председател на парламентарната Комисия по туризъм. Тя излезе със специална позиция. Ето какво гласи тя:

През последните години се отчита ръст на туристите от Израел, които посещават България. Дестинацията се утвърди като ключова на туристическия пазар. Именно поради тази причини отлично разбираме притесненията на хотелиери, туроператори и ресторантьори на прага на предстоящия зимен сезон, през който планираните индивидуални и организирани пътувания се очаква да бъдат затруднени.

Отчитаме спешната необходимост от актуална информация и активна комуникация с българските граждани, на които им предстоят пътувания с цел туризъм в страните от Близкия изток. За да бъдем адекватни в тази сложна ситуация призоваваме за тясно взаимоотношение с туроператорските асоциации.

Присъединяваме се към исканията на туристическия бранш за свикване на заседание на Националния съвет по туризъм във възможно най-кратки срокове и то с участието на председателите на ресорните парламентарни комисии, за да бъде постигнат консенсус в общите действия между държавата и бизнеса, което да осигури както защита на българските туроператори, хотелиери, ресторантьори и предприемачи, така и на всички български граждани

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай