Ертен Анисова на 3 март: Няма нищо по-ценно от свободата

С разум и отговорност заставаме пред реалностите на днешния ден, за да извлечем поука от преживяното, каза тя

Ертен Анисова на 3 март: Няма нищо по-ценно от свободата | StandartNews.com

3 март е ден, който винаги ще ни припомня, че няма нищо по-ценно от свободата. Това заяви на националния ни празник Ертен Анисова, водач на листата на ДПС в Добрич.

Прекланяме се пред светлата памет на тези, които платиха с живота си тази свобода, пред тяхната героична саможертва и завинаги останаха в пантеона на българското безсмъртие, продължи Анисова.

С разум и отговорност заставаме пред реалностите на днешния ден, за да извлечем поука от преживяното и изстраданото и за да начертаем пътищата на диалога и съгласието, които ще ни отведат до едно по-добро бъдеще, категорична бе Ертен Анисова.

Ето цялото послание на Ертен Анисова, водач на листата на ДПС в Добрич:

Уважаеми сънародници,

Скъпи добруджанци,

Поздравявам Ви с националния празник на Република България. Трети март 1878 година е знакова дата в историята на родината ни. Този ден завинаги ще остане ден на признателност пред паметта на загиналите за свободата на отечеството. Същевременно това е ден, който винаги ще ни припомня, че няма нищо по-ценно от свободата, ще ни напомня и за цената, на която тази свобода е извоювана. Прекланяме се пред светлата памет на тези, които платиха с живота си тази свобода, пред тяхната героична саможертва и завинаги останаха в пантеона на българското безсмъртие.

Днес, изправени пред предизвикателствата на новото време, ние отново преоткриваме свободата като символ на достойнството ни като народ. Преосмисляме свободата и мирът като най-важните  ценности, изразяващи европейската ни принадлежност. 

С разум и отговорност заставаме пред реалностите на днешния ден, за да извлечем поука от преживяното и изстраданото и за да начертаем пътищата на диалога и съгласието, които ще ни отведат до едно по-добро бъдеще.

Нека това бъдеще донесе мир, благополучие и благоденствие на всички български граждани.

Честит празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай