Ерменков се върна в парламента да си види пощата

Нямаме забрана да влизаме в сградата на парламента, оправда се червеният депутат...

Ерменков се върна в парламента да си види пощата | StandartNews.com

Изненадващо депутатът от БСП Таско Ерменков се появи в сградата на Народното събрание. Обяснението за появата му бе - проверка на пощенската кутия. По думите на Ерменков, депутатите от БСП нямат забрана да влизат в сградата на парламента.

"Нямаме забрана да влизаме в Народното събрание и никой не може да ни забрани. На нас това, което сме си взели като решение, е да не участваме в работата и да ставаме съучастници на абсурдите, които се творят тук. Не получаваме заплати и вие ще го видите това нещо в следващите фишове, които ще бъдат излъчени, две трети, както виждате, които са за парламентарна дейност. Ние сме написали писмо, че се отказваме от тях. Когато се обсъждаше въпросът за това, въобще да не се плащат заплати за отсъствие, аз съм напълно съгласен с това, че не трябва да се плащат, но това трябва да бъде решение на мнозинството. Предложихме да се говори за замразяване на заплатите и както виждате колегите от ГЕРБ много добре се опитват да спекулират с това, че ние уж получаваме пари, което, както ви казах, не го правим, но за сметка на това много яростно си защитават ръста на заплатите, които за миналия месец надхвърлиха, в някои случаи, 7000 лева".

Таско Ерменков бе категоричен, че има сделка между ГЕРБ и ДПС по законопроекта за вероизповеданията.
"Сделката не е по финансирането, сделката е по параграф 4 от Закона за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, където черно на бяло е написано, че еднократно се отменят задълженията на всички вероизповедания до 31 декември 2018 година. Знаете ли колко са? На Българската православна църква - няколко хиляди, на Мюфтийството - над 10 милиона".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай