Емил Димитров: МВР рекетира бизнеса

Бившият депутат от ГЕРБ се страхувал от Цветанов и МВР

Емил Димитров: МВР рекетира бизнеса | StandartNews.com

София. Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров твърди, че в МВР има структури, които изпълняват мокри поръчки, както и че министерството притиска бизнеса за пари. Пред Нова телевизия Димитров разясни, че го е страх от Цветан Цветанов, защото „е отмъстителен" и че по време на мандата той ги е притискал заедно с Мирослав Найденов, за да налага свои хора в горския бизнес.

Какво работи МВР

Бившият депутат уточни, че имал съмнения, че заплахата срещу него идва именно от Цветанов. „Аз му познавам манталитета, той е изключително отмъстителен. И съм чувал че в МВР има структури, които изпълняват мокри поръчки", каза Димитров и допълни, че няма доказателства, но има много силни съмнения. В момента семейството му е в чужбина, а преди дни и Мирослав Найденов обяви, че е пратил своето зад граница.

Заедно с това през октомври миналата година Емил Димитров разказал на тогавашния премиер Бойко Борисов, че структури на МВР притискат бизнеса, предимно малкия и средния, за пари и проценти. „"Имам хора, които са ми го казвали директно на мен, но няма да посмеят сега да го кажат", обясни той. Борисов му отговорил: „Ми дай да ги хванем". 

За гори и за пари

Емил Димитров призова бившия земеделски министър Мирослав Найденов да продължи да говори, защото имало неща, които не е казал. Той показа в ефир два СМС-а на телефона си, за които твърди, че са от Цветанов, и от които става ясно, че шефът на МВР ги е притискал (Димитров и Найденов) за спиране на проверки и доклади за нарушения в горски фирми. По думите на бившия депутат Цветанов се опитвал да налага свои хора и фирми в сектора. МВР - шефът дори привиквал шефовете на държавните горски предприятия в кабинета си и ги заплашвал да не си говорят с Димитров.

Стандарт Нюз припомня, че в началото на април Комисията за конфликт на интереси установи, че Емил Димитров е в такъв именно при прокарването на поправки в Закона за горите, свързани с дърводобива. След констатацията той обяви, че това е атака срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай