Една партия напусна Мая Манолова

Партия Волт се оттегли от Изправи се.БГ

Една партия напусна Мая Манолова | StandartNews.com

Платформата на Мая Манолова Изправи се.БГ остана с една партия по-малко. Политическа партия „Волт” се оттегля от партньорската мрежа на Изправи се.БГ!, съобщиха от партията. Решението е било взето през уикенда от новия политически борд. Конгресът на „Волт” избра нов политически борд и двама нови съпредседатели Венцислава Любенова и Симеон Трулев. Лидер на „Волт” бе Настимир Ананиев. Партията няма депутат в 46-ото НС.

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", коментира съпредседателят на „Волт” Венцислава Любенова.

"Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат", коментира и другият съпредседател – Симеон Трулев.

„Волт” ще участва и на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма, допълниха от формацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай