Джамбазки: Води се война срещу България

Тя е от страна на Русия, Сърбия и С. Македония

Джамбазки: Води се война срещу България | StandartNews.com

Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу страните членки на НАТО.

България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международна конференция на тема "Европа и новите глобални заплахи", която е организирана по инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто заместник-председател е Джамбазки.

"Всички помните, че една от най-големите фабрики за фалшиви новини, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разгръща такова нападение срещу България - абсолютно фалшиви, неверни тези се разпространяват широко във всички видове социални мрежи", добави Джамбазки.

"Аз не мога да приема, че български граждани - дали доброволно и съзнателно, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, но виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската кауза и срещу интереса на НАТО.

Много често чуваме лъжата, че ние трябва да подкрепим веднага Република Северна Македония, защото в противен случай тя щяла да бъде нападната от Русия или от САЩ. Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от НАТО?

Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив - в момента антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония, и те са под прякото влияние на Белград и на Москва.,каза още Ангел Джамбазки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай