Джамбазки: Атака извърши безобразна глупост

Евродепутатът от ВМРО коментира изключването на Атака от Обединените патриоти

Джамбазки: Атака извърши безобразна глупост | StandartNews.com

През последните месеци народните представители от ''Атака'' работеха за това да саботират общите усилия в малката коалиция. Така че не е неочаквано това развитие на събитията. Да не говорим, че те съсредоточиха кампанията си върху клевети и лъжи по адрес на ВМРО, заради което ще понесат своята съдебна отговорност. Така коментира изключването на партия ''Атака'' от Обединени патриоти евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на БНТ.

"Извършеното от тях беше безобразна глупост и това е логичен завършек на поведението на тези хора. Извинявайте, обаче председателят на ПГ на ОП в 97% от случаите не е присъствал в парламента за гласуванията'', заяви Джамбазки, но увери, че голямата коалиция не е застрашена.

"В техен политически интерес е да продължат да подкрепят управлението на държавата'', каза той.

"Случващото се в българските институции е тревожно, меко казано. Електронното управление продължава да бъде мит в държавата, а същевременно се хвалим, че у нас има много грамотни хора в тази система. Въпросът след атаката към НАП е какво правят отговорните министерство и администрация? Със сигурност някой трябва да понесе персонална отговорност за тази атака'', коментира евродепутатът пробива в приходната агенция.

"Делегацията на ВМРО настояхме да бъде организирана среща между министрите на транспорта от пет държави, с които да обсъдим пакетът Мобилност. Позицията на групаха на европейските консерватори е най-ясна и твърда по този въпрос'', добави Ангел Джамбазки.

"Избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК за мен беше скандално, безпринципно и още едно доказателство, че европейската бюрокрация трябва да се промени'', посочи в заключение той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай