Дянков реже секретарки на властта

Дянков реже секретарки на властта | StandartNews.com

София. Истински екшън съпроводил заседанието на Министерския съвет в сряда, научи "Стандарт" от отлично информирани източници.

Заместникът на Симеон Дянков - Владислав Горанов, внесъл предложение за промяна на постановление 66 на Министерския съвет от 1996 година. Според новите разпоредби всички министерства трябва да отрежат хората, наети на граждански договори във ведомствата им. Става дума основно за чистачки, секретарки и шофьори, които не са на щат към отделните пера в бюджета.

Финансовото ведомство иска всички хора на граждански договори да бъдат на щат, но без да се увеличава фонд "Работна заплата" за отделните министерства. Предложението обаче разгневило министрите. Един през друг те започнали да хокат промяната на наредбата, докато не се намесил премиерът. "Спрете да викате и да спорите, до другата сряда да измислите решение", казал Борисов.

До 19 декември финансовото министерство трябва да измисли как да промени наредбата, така че да има чистачки, шофьори и секретарки и те да не са на щат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай