Дянков: Без следколедни за пенсионерите

Чиновниците понякога грешат, европейските също, обяви финансист №1

Дянков: Без следколедни за пенсионерите | StandartNews.com

Хасково. Пенсионерите няма да получат следколедни добавки. Това стана ясно от изявление на финансовия министър Симеон Дянков на ГКПП Капитан Андреево.

Финансист №1 беше категоричен, че ще следва бюджета за 2013 година и за него е важно по никакъв начин да не нарушава закона за държавния бюджет.

Коментарите ми бяха правилни и продължавам да държа на тях, каза по повод скандала с Европейската комисия за пенсионерските коледни Симеон Дянков. Чиновниците от време на време грешат, европейските - също. Приемам техните коментари като грешка от тяхна страна, подчерта още той.

По думите му авансовите плащания влизат в авансовия дефицит, така че, ако съответните пари от Европа не са получени в същата година, дефицитът за съответната година, в случая 2012-а, се увеличава. Трябва да смятаме това много внимателно, иначе се нарушава Законът за държавния бюджет, каза министърът.

Дянков обяви, че прощава на Сергей Станишев за коментарите му по този въпрос и разбира, че той е "невежа", тъй като по негово време не е имало никакви авансови плащания, защото са били замразени тогава всички европейски средства.

Станишев е много нервен, защото след 6 месеца ще е безработен. След поредните му неуспешни избори, които се задават за него, другарите му ще го изритат, коментира още  Дянков призива на Станишев да раздаде през тази година следколедни бонуси на възрастните хора. Очаквам през следващите седмици все по-популистки коментари от Станишев именно заради страховете, които са го налегнали, каза още Дянков.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай