Дядо Николай благослови Станишев

Дядо Николай благослови Станишев | StandartNews.com

Пловдив. Председателят на БСП Сергей Станишев посети Пловдивският митрополит Дядо Николай. Той го посрещна Станишев с думите: „Благословен от Бога. Успех.” и го почерпи с локум.

На срещата червеният лидер заяви: „Оптимист съм и отдавам много голяма роля на Българската православна църква за опазване на българската държавност. В днешните трудни времена е много важно църквата да даде кураж на много хора”. Дядо Николай отбеляза, че наистина голяма част от сънародниците ни са обхванати от униние, от отчаяние. Той подари на Сергей Станишев икона на Св. Богородица Пътеводителка, за да „проправя пътя му и на отечеството”.

След  разговора  с митрополита,  Станишев се отправи към центъра на Пловдив. От там той поведе многохиляден митинг на симпатизанти. Заедно с него бе и водачът на листата на Пловдив – град Стефан Данаилов, водачът на листата на Коалиция за България за Пловдив – област Светла Бъчварова, председателят на БСП- Пловдив Георги Гергов.

Митингът на „Коалиция за България” се отличи с гайдарски свирни и черешово топче. Зад водачите на партията вървяха 122 – ма младежи, които носеха 122 метров трибагреник на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай