Двама братя искат кметския стол в с. Блатска

Двама братя искат кметския стол в с. Блатска | StandartNews.com

Изборният ден е по-особен и различен за двама души в хаджидимовското село Блатска. Те се изправят един срещу друг в борбата за кметския пост и за доверието на своите съселяни. 58-г. Иляз Ибишев от 2003 г. е селски управник и сега преследва четвърти пореден мандат. Сабахтин Ибиш е 2 години по-малък и няма опит в политиката, но е амбициран да победи в кметската надпревара.

Двамата живеят под един покрив във фамилната къща. Категорични са, че изборите са си избори, но те не бива да ги разделят.

„Вече гласувах. Разбира се, е пуснах вот за себе си. Усещането е по-особено, тъй като и брат ми е мой конкурент. Нека хората решат кой да ги управлява в следващите четири години Вярвам в победата си, но по-важното е, че трябва да си останем братя", сподели Иляз Ибишев.

За разлика от него брат му Сабахтин не бърза да гласува. „Ще го направя последен. Така съм решил. Досега винаги съм пускал бюлетина за брат ми, но този път ще гласувам за себе си. Не беше лесно да приема да съм кандидат на ГЕРБ, но искам да променя нещата в селото. Да има повече справедливост, да помагам повече на моите съселяни. Който победи, другият ще му честити. И продължаваме да сме братя", каза по-малкият брат.

Иляз Ибишев винаги е бил кандидат на водеща политическа партия и е печелил още на първи тур с близо 70% подкрепа. Сега е кандидат на коалиция. Двамата братя са основните конкуренти за кмеския стол в с. Блатска. Има обаче още двама претенденти – Борислав Шарков и Айфер Якуб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай