ДСБ активист изплаши софиянци, ще вдига данъците

Кандидатурата на Борис Бонев за кмет на София не е единствената на масата

ДСБ активист изплаши софиянци, ще вдига данъците | StandartNews.com

„Изчистихме всички приоритети за управлението на столицата. До месец ще обявим и кандидатурата ни, но е важно да подчертая, че тя със сигурност ще бъде обща за „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“. Около 60 човека участваме в тези преговори. Като партньори се включват и „Екип за София“. Това обяви в интервю за „Офнюз“ лидерът на ДСБ-София Бонка Василева.

Тя разкрива, че кандидатурата на Борис Бонев не е единствената на масата, но не било коректно да дава подробности.

„В най-скоро време ще обявим на столичани кого ще издигнем за кмет. Но пак да подчертая - със сигурност единна кандидатура ще има“, обеща тя.

„Има изключително много работа в София. За нас е важно не само да спечелим кметското място, убедени сме, че ще го спечелим, но и да имаме мнозинство в общинския съвет. Иначе няма как да реализираме идеите си и това, което искаме да променим в столицата", казва Василева.

"Сега управляващите не вдигнаха местните данъци, за да оставят тази непопулярна мярка на следващите градоначалник и СОС. Ако данъците в София трябва да се вдигнат, обсъждаме различни варианти как това да стане максимално справедливо и безболезнено за хората. Мисля, че те ще разберат, ако виждат - напълно прозрачно, кой и за какво харчи парите на столичани. Ако средата около тях се подобрява, не да се борим с „кални точки“ пред домовете си, както се хвалим сега. Самите жители на София сме занижили критериите си, изискванията си към управляващите - да ни оправят тротоара и вече сме доволни. Не, трябва да изискваме повече от управляващите града, да не се задоволяваме с малко“, обясни активистката на ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай