Дружба „Родина" обяви подкрепата си към Доган

Дружба „Родина" обяви подкрепата си към Доган | StandartNews.com

Организацията на обединените български граждани Дружба „Родина", в която влизат мюсюлмани и християни,  разпространи открито писмо да Ахмед Доган, в което изразяват подкрепата си към почетния председател на ДПС.

Прилагаме пълния текст на писмото без редакторска намеса:

Организацията Дружба „Родина" подкрепя основните послания, които отправяте към нацията в слово пред актива на ДПС в навечерието на новата 2016-а година. Те допринасят за укрепване на единството на българския народ срещу появилите се през последните десетилетия разломи на етническа и верска основа.

Такъв разумен подход е правилен сигнал към международната общност в нейните разнообразни съставни части – съседи на България, големи държави с високи отговорности за съдбата на света, международни организации и съюзи, от които очакваме зачитане на суверенитета на страната ни и с които сме готови да работим в името на мира и добруването на хората.

Дружба „Родина" призовава да погледнем по-трезво, по-дълбоко и честно към някои важни обстоятелства, които пречат на единението на нацията ни, така както го желаете и Вие. Днешните граждани на нашата Родина – българи, турци, арменци, евреи и др. носят дълбоко унаследена душевна травмираност от вековете на османското робство и от събития през десетилетията след това. Неизвестно голям брой от нашите предци загинаха във взаимни кланета. От натрупалата се мъка днес се възползват по нечистоплътен начин външни и вътрешни фактори, за да сеят взаимна омраза и разделение. Ние се присъединяваме към Вашия призив да се противопоставим на това в името на България!

Днес, повече от всякога е нужно да изкажем цялата сурова истина и за робството, и за ислямизацията на българите мохамедани, и за тракийските кланета, и за терористичните актове, и за драмата на т. нар. Възродителен процес, когато незаслужено страдаха хиляди наши сънародници – мюсюлмани и християни. Ценно наследство са общите битки на нашите войници – българи и турци, християни и мюсюлмани по фронтовете в защита на Родината, участието на всички нас в изграждането на нейното стопанство и култура, мирното съвместно съжителство и мъдростта на хората в България.
ИСТИНАТА ЛЕКУВА РАНИТЕ!

Нужно е всички да се проникнем от убеждението, че днешните поколения турци и българи не носят вина за драмите на миналото. Но очакваме водачите на България днес – духовни и светски, Българската православна църква и Главно мюфтийство - да ни поведат към взаимно опрощаване и на тази основа към помирение и единение.

Такова е разбирането на Дружба „Родина". Изказваме благодарност във Ваше лице на всички активисти и симпатизанти на ДПС – кметове, общински съветници, духовници по места, с които сме в плодотворно сътрудничество.

Можете да разчитате неизменно на нашата подкрепа в работата за благото на народа ни, като съблюдаваме правата и достойнството на всеки български гражданин.
Ползваме се от случая да пожелаем на Вас лично и на всички членове и симпатизанти на ДПС здраве, радости и успехи през Новата 2016 г. Нека бъде тя мирна и благодетелна за целия български народ!

Под писмото стоят подписите на съпредседателите на организацията акад. Георги Марков и Мустафа Авдиков, както и на десетки членове и симпатизанти на Дружба „Родина" от Сатовча, Кочан, Ваклиново, Рибново, Гоце Делчев, Доспат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай