Драма! Режат ли знаков депутат на ГЕРБ от вота?

Дани Каназирева скоро ще обяви решението си

Драма! Режат ли знаков депутат на ГЕРБ от вота? | StandartNews.com

Дани Каназирева е фаворит за подгласник на Бойко Борисов в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ в 16-и МИР Пловдив. По-рано днес се  завъртя интрига,  че местните структури на партията са свалили доверието си от Каназирева и тя няма да е кандидат за депутат в 17-и МИР Пловдив-област, където водеше листата в последните три издания на парламентарните избори.

"Абсурд! Това са интриги. Никой не е свалял доверието от Каназирева.  Няма подобно решение нито на областното ръководство, нито на национално ниво", коментира пред "Марица" Георги Мараджиев, координатор на ГЕРБ за Пловдив-област.

Самата Каназирева заяви, че все още не е решила дали изобщо ще участва на извънредните избори на 2 октомври. 

Според информация на "Марица" обаче Каназирева ще е в листата на ГЕРБ в Пловдив. Засега й е предложено шестото място, но не е изключено да бъде изтеглена и до второто, и то лично от лидера на партията Бойко Борисов.

Според номинациите от Пловдив засега то е отредено за доц. Стефан Шилев, бивш шеф на Дирекция "Екология" в Общината и на РИОСВ-Пловдив. Шилев е близък на градския лидер Иван Тотев. Самият Тотев обяви, че няма да участва в листите, но продължава да дърпа конците под тепетата.

Негово е и предложението за състава и подредбата на листата в 16-и МИР, което чака одобрение от Борисов. Идеята на Тотев е Каназирева да получи шестото място и докато работи за себе си в опит да мине напред с преференции, да добави гласове към общия резултат.

Голямата цел на ГЕРБ е да си върне лидерската позиция в Пловдив, след като на последните избори претърпя поражения последователно от ИТН и "Продължаваме промяната".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай