Драконовски мерки за събора на Бузлуджа

Драконовски мерки за събора на Бузлуджа | StandartNews.com

Стара Загора. Заради очакваните провокации от протестиращи, които се заканиха да завардят пътищата към Бузлуджа, традиционният събор на социалистите на старопланинския връх в събота се очаква да мине при драконовски мерки за сигурност.

От двете страни на Балкана, още в подстъпите към върха, от рано сутринта полицейски патрулки ще контролират идващите автобуси и коли. В събота през целия ден пък движението ще бъде само в едната посока – до обяд само към Бузлуджа, а след обяд - от върха надолу. Засилен ще бъде контролът и на прохода "Шипка" и по панорамния път към Бузлуджа.

Според хора от кухнята, тази година за пръв има и допълнителни мерки, повечето от които остават тайна за множеството. От централата на БСП например са ангажирали и частна охранителна фирма, която ще бди за безопасността и сигурността на събора. НСО пък по закон ще охранява премиера и министрите от кабинета, които ще присъстват на тържествата.

По предварителна информация над 160 полицаи, основно от двете областни дирекции на МВР - Старозагорската и Габровската, ще бъдат ангажирани в охраната на събора на БСП.

Очаква се на историческата Ашкина поляна под в. Бузлуджа да се съберат няколко десетки хиляди социалисти от цялата страна. По традиция заедно с цялото ръководство на партията те ще отбележат 122-годишнината на организираното социалистическо движение в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай