ДПС няма да покрепят кандидатурата на Кунева

ДПС няма да покрепят кандидатурата на Кунева | StandartNews.com

Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща. От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция. Това заяви д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда, социалната политика и демографията по повод предстоящото гласуване на нов министър на образованието пред БНР.

По думите му, ДПС споделя голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика. „Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение. Проблемите не само не се решават, а се задълбочават.

'Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения", допълни той.
Според Хасан Адемов създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели. Адемов отбеляза, че в национален мащаб броят на болничните легла се увеличава, но се променя тяхната структура, а за София се планира намаляване на броя на общопрактикуващите лекари. Така според д-р Адемов достъпът на гражданите до здравна помощ ще бъде драстично нарушен.

Патриотичният фронт ще реши дали ще подкрепи Меглена Кунева за образователен министър, след като депутатите от фронта обсъдят с нея промените в сектора. Това каза пред „Фокус" Валери Симеонов, съпредседател на ПГ на Пaтриотичния фронт. Той подчерта, че народните представители от групата държат на дискусия за промените в учебното съдържание, но имат и още две основни изисквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай