ДПС: ГЕРБ и БСП да поемат отговорност за изборите

ДПС иска оставка на настоящия кабинет от първия ден на сформирането му

ДПС: ГЕРБ и БСП да поемат отговорност за изборите | StandartNews.com

Заместник-председателят на ДПС Хамид Хамид отправи призив от името на Движението към двете най-големи партии в парламента - ГЕРБ и БСП - да поемат отговорност за предстоящите избори.

Пред нова телевизия той каза, че според него с диалог между двете формации ще се избегне след това взаимното обвинение за манипулации на вота, което винаги се появява след като излязат резултатите от изборите.

Хамид бе категоричен, че ДПС иска оставка на настоящия кабинет от първия ден на сформирането му.

"Ние казахме, че това правителство е вредно за държавата и това се доказа във времето", категоричен бе Хамид Хамид.

Той допълни, че вече текат срещи с останалите парламентарни групи за оставка и на председателя на парламента Цвета Караянчева за "системно неизпълнение на конституционните задължения".

Според Хамид в последните 30 години различни субекти в политиката се упражняват на гърба на ДПС в опит да се сдобият с известност.

Що се отнася до протестите, той заяви: „Това е част от инструментите на демокрацията. Всеки може да протестира за каквото реши. Но няма ясни формулирани искания. От първия ден на това правителство, ние му искаме оставката. То е вредно за България. Що се отнася до главния прокурор, то той се избира от прокурори. По Конституция съдебната система е независима и няма как политици да искат оставката на когото и да е от съдебната система. Ние говорим за две оставки - на правителството и на държавния глава.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай