Вторник,

ДПС закова Петков за внушения към Пеевски. Проверка на тръбата с руски газ

От: СТАНДАРТ -
2811
ДПС закова Петков за внушения към Пеевски. Проверка на тръбата с руски газ
A
A
A

Правите внушения към ДПС и Делян Пеевски, за да прикриете тежки обвързаности и бизнес зависимости с руски капитали. ДПС внася проект за създаване на временна парламентарна комисия за проучване на фактите около тръбата с руски газ. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов от парламентарната трибуна. Той зададе въпрос към премиера Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание.

Вчера преди заседанието на МС, се опитахте да направите поредното внушение по адрес на ДПС и депутата Делян Пеевски, припомни Анастасов.

И допълни: „Понеже знаем добре, че до 2007 година сте си търсили личния късмет в друга част на света, затова и няма как да знаете, че ДПС е партията, която има основен принос за членството на ЕС и НАТО. Това стана именно при правителството с мандата на ДПС, в което, между другото, Делян Пеевски бе част. Затова проявяваме разбиране към вашето объркване.".

Моят въпрос е как на фона на всички тези неоспорими факти и на фона на неоспоримата история на ДПС като част от демократичната история на България, стигнахте до умозаключението, че ДПС и Делян Пеевски, в частност, може да имат нещо общо с Южен, Турски или Балкански поток, както Ви харесва, или с каквито и да било руски обвързаности. Дали това не е поредната Ви лъжа. Ще помоля отговорът да е на база само на неоспорими факти и доказателства, за да не превръщаме трибуната на НС в източник на фалшиви новини, заяви още депутатът от ДПС.

Премиерът не даде никакви доказателства или факти, а каза само: „Единственото, което аз знам, е че когато се срещнах с US Treasury (Министерството на финансите на САЩ), те споделиха, че „Магнитски“, като прилагане, е най-мащабният в България до този момент. И един от тримата човека по „Магнитски“ е господин Делян Пеевски“.

Забележително е как сте се срещнали със сградата на United States Department of the Treasury, светкавично го контрира Станислав Анастасов. И заяви, че премиерът не е дал „нито едно име, нито едно доказателство, нито един факт“. „Вече умело започнахте да избягвате имената, за да не Ви опровергават после и да ставате за резил“, каза още заместник-председателят на ДПС.

Той категорично заяви, че не е получил отговор на въпроса, който е задал.

„Това означава, че бягате от внушенията, които направихте вчера“, каза Анастасов.

„За да пресечем възможността да продължавате с фактологическите неточности, по речника на председателя на НС, както и с фалшивите новини – внасяме проект за незабавно създаване на временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства около Южен, Турски, Балкански или Руски поток, както го наричате“, заяви депутатът от ДПС.

Той припомни на премиера провала на изслушването в Бюджетна комисия в четвъртък за Българската банка за развитие.

„След цялата каша, която Вие сте забъркали там и срещу която БСП и ИТН възразиха и след констатирания пълен отказ от предварително заявените от Вас приоритети на ББР, отново през медиите направихте адрес по отношение на ДПС и депутата Делян Пеевски“, възмути се Анастасов.

„Явно това се прави, за да прикриете своите тежки обвързаности и бизнес зависимости с руски капитали и други източни олигарси, много от тях очевидно част от специалните части на съответните страни“, заяви още Анастасов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички