ДПС в атака! Избори или протести

Движението зове БСП веднага да върне мандата, готово да напусне парламента

ДПС в атака! Избори или протести | StandartNews.com

ДПС мина в атака. Причината бе скандалният запис от сбирка на Демократична България в парламента, който разкри цялото задкулисие и лицемерие на преговорите за съставяне на кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Задкулисието лъсна! Ето как се реди кабинетът и коя е бухалката (ВИДЕО)

Ние призоваваме Корнелия Нинова веднага да върне мандата за съставяне на правителство. Настояваме президентът Румен Радев незабавно да обяви дата за предсрочните избори. И предупреждаваме, че ако това не се случи, ние си запазваме правото на всички законови действия, за да защитим държавността в България. Включително - протести, гражданско неподчинение, напускане на парламента. За нас в момента държавността се руши, заяви зам.-председателят на Движението Йордан Цонев в студиото на "Панорама".

ВИЖ ОЩЕ: Слави сложи край. Не сме мафия, отиваме на избори! (ВИДЕО)

Скандалният запис показа нещо, което ние от ДПС говорим вече 6 месеца. Показа истинското лице на това управление, задкулисието, всичко онова, което се превърна в норма - нарушаването на Конституцията и законите в страната стана патриотизъм, коментира Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов проговори за скандалния запис. Оправданията!

Скандалният запис показа как зад маската на загриженост, че по време на война не трябва да ходим на избори, че трябва се борим с корупцията, се ражда идеята да се създаде бухалка срещу политическия опонент. Разиграването на фарса трети мандат има за цел създаването на бухалка в лицето на КПКОНПИ и Бойко Рашков, заяви още народният представител от ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ за скандалния запис: Преговорите са фарс, избори веднага

Зад конституционната процедура с третия мандат за съставяне на правителство, се бави топката заради КЕВР, каза още Цонев. И няколко пъти подчерта, че новото ръководство на регулатора е редно да бъде избрано от нов кабинет след изборите.

Това с бухалката показа онова, което ние виждаме със самата същност на антикорупционния закон - с незаконния арест на ръководителя на опозицията, с онова, което Рашков правеше миналата година на два от трите парламентарни избора, с онова, което видяхме Кирил Петков да прави с нарушаването на конституцията, каза Цонев. И допълни: "Не може да сме глухи, слепи и неми за всичко, което става в последните 6 месеца. Не може да сме безучастни към рушенето на българската държавност.".

ВИЖ ОЩЕ: ДПС: Държавата е на ръба на пропастта. Незабавни избори

Зам.-председателят на ДПС припомни, че в момента институциите са скарани, няма никаква координация между тях, отношенията им са лицемерни и фалшиви.

Скандалният запис само потвърждава това, което днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи от трибуната на парламента в декларация от името на партията ни, заяви Цонев.

Това което се случва трябва да мине през съда на избирателя. Всички трябва да чуят този запис, да видят как функционира тази власт, да си вземат своите поуки и да се явим на избори, категоричен бе той.

Йордан Цонев заяви, че друга тема в студиото на "Панорама" няма да коментира, защото няма нищо по-важно от това да се защити държавността. И от уважение към предаването и неговия водещ Бойко Василев помоли да се оттегли от участието си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай