ДПС със заявка за изпълнителната власт /НА ЖИВО/

Доброто представяне на следващите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС, каза Карадайъ

ДПС със заявка за изпълнителната власт /НА ЖИВО/ | StandartNews.com

Целите на ДПС за парламентарните избори и следващите години очерта в доклада си пред Х Национална отчетно-изборна конференция на Движението председателят Мустафа Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България

ДПС трябва да има значимо участие не само в парламентарната и местната власт, но и в централната изпълнителна власт. Само тези, които могат да назоват целите на своите действия, могат и да ги постигнат, категоричен бе Карадайъ.

ЕТО ПЪЛНИЯ ДОКЛАД НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с визия за излизане от кризата /НА ЖИВО/

Доброто представяне на следващите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС. Бедете живи и здрави, за да отстоите себе си във времето, заяви Мустафа Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Доган със стратегическа реч пред ДПС

Единството и заедността на ДПС са нашата кауза и нашата същност. Налице са предпоставки за историческата мисия на ДПС за спасението на България, за да гарантираме реформи във всички сектори на страната. Ние трябва да бъдем активни и да реализираме своята програма за ускорено развитие на държавата, започна доклада си председателят на партията. Трябва да имаме хоризонт да изпълним мисията си на национално-отговорна партия, каза той, обръщайки се към избирателите. И допълни: „Имаме нужда от обединение с ясна посока на развитие.”.

Управлението на ГЕРБ е провал, категоричен бе Карадайъ, който подложи на унищожителна критика властта. "Липсва ясна програма за ускорено развитие, а национал-популистката същност на ГЕРБ има за основа цел разделение и противопоставяне на нацията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, неспазване на Конституция и законите на страната", посочи Карадайъ.

ДПС поставя въпроса за приоритетите на страната: чист въздух, чиста вода, храна, енергия, включването на свободните и активни граждани във вземането на решения и в контрола по тяхното изпълнение, както и използването на модерните технологии.

Днес е в ход водородна революция в дигиталната ера. Това налага нов интегриран подход за управление на природните ресурси, нов модел на взаимодействие между публичните власти и бизнеса, каза председателят на ДПС.

Близо 900 делегати, участници в десетата Национална конференция на ДПС, ще изберат онлайн днес своя председател. Фаворит за поста е председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Форумът бе открит от Юнал Лютфи, който се обърна първо към д-р Ахмед Доган, после към участниците и гостите на конференцията.

"Д-р Ахмед Доган заложи механизмите на обновление и приемственост, за да може днес ДПС да е основен фактор на политическата  сцена у нас", посочи Лютви и подчерта че ДПС е консолидирана."Некомпетентното управление на това правителство доведе до страх и хаос в страната", заяви Лютви.

Водещ на Конференцията е зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедом. Високият форум се наблюдава от посолствата на САЩ, Турция, Китай, страни от Европа, членове на ЕС и др. Мотото на юбилейната конференция е "Свобода, единство, заедност".

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай