ДПС с нови областни председатели

Нови председатели за Велико Търново,Разград и Шумен, смениха и общински лидери в Кърджали и Ардино

ДПС с нови областни председатели | StandartNews.com

 

По време на отчетно-изборна областна конференция на ДПС делегатите избраха Гюнай Далоглу за областен председател във Велико Търново, обявиха от Движението във Фейсбук. На форума присъстваха членовете на ЦОБ на ДПС Рушен Риза и Камен Костадинов, както и народните представители ген. Симеон Симеонов и Имрен Мехмедова.

По-късно стана ясно, че делегатите единодушно са избрали Айсел Руфад за областен председател на ДПС Шумен.

"Днес при спазване на всички противоепидемични мерки се проведе десетата редовна отчетно-изборна областна конференция на ДПС Шумен. Гости на конференцията бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председстелят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Танер Али и д-р Хасан Адемов, общински кметове на ДПС от областта и председателят на Младежко ДПС Шумен Мустафа Мустафов",написаха във социалната мрежа.

Нов областен лидер на ДПС има и в Разград. Делегатите единодушно избраха Мехмед Салим, а на отчетно-изборната конференция присъстваха председателят Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председстелят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов и Бюрхан Абазов, общински кметове на ДПС от областта и председателят на Младежко ДПС Разград Алпер Аптулов.

Събитието се проведе на открито и при спазване на всички противоепидемични мерки в знаковата местност Демир Баба Теке край Исперих.

"Караянчевщината е олицетворение на ГЕРБ за правенето на политики през всичките тези последни десетина години", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. В своето изказване той разкритикува управляващите в България и заяви, че с настоящият модел на управление мнозинството в парламента е довело страната до политически хаос и криза.

 "Ние сме пазители на целостта, мира, сигурността и стабилността на нашата Родина. Ние сме символа на демокрацията и държавността в нашата страна и естествено правата и свободите са част от нашия генетичен код. Стълбовете, по които правим нашата политика са свободата, отговорността, толерантността и заедността. Това е ДПС!", допълни още председателят на ДПС.     

 Карадайъ отново подчерта, че всяка власт без ДПС е нестабилна и допълни, че България не може да поеме пътя за развитие без ДПС, тъй като Движението многократно е заявявала, че политиката трябва да бъде насочена предимно към ускореното развитие на страната.

 „ДПС от дълго време представя своята програма за ускорен, догонващ европейските стандарт и растеж, стъпваща върху либералните принципи каквито са насърчаването и подкрепа на инвестициите чрез активна помощ на държавата във всички фази на инвестиционния процес с цел ускоряване на реализацията му. Развитието на икономиката на нови технологии във всички икономически сектори, както и развитието на зелената икономика – чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чиста храна са сред основните приоритети на партията“, уточни още председателят.

В петък Лятиф Расим бе избран за председател на общинската организация на ДПС в Кърджали. Той получи подкрепата на 221-те делегати на редовната общинска отчетно-изборна конференция на ДПС-Кърджали, която се проведе в салона на театъра в областния град при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Гости на форума в Кърджали бяха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед. Тук бяха още кметът на община Черноочене Айдън Осман и председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер.

„Искам първо да ви благодаря за единодушната подкрепа. Основната ми цел, като  председател на общинската структура на ДПС в Кърджали, ще бъде да запазя това единство и съгласие, което виждам тук в тази зала“, заяви Лятиф Расим.

Областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан подчерта, че през изминалия период всички заедно са изживели един от най-трудните периоди от живота на партията. „Трудните периоди ни учат на мъдрост, закаляват ни, ставаме по-силни, ако ги преодолеем. Ние, успяхме с усилията на всеки един човек, не само в тази зала, но и извън нея. Кърджалийската организация може много повече. Моят призив е да търсим диалога в решаването на проблемите. Да се уважаваме и да знаем какво целим и да работим за целта“, заяви инж. Изет Шабан, цитиран от 24 Родопи. Областната конференция на ДПС ще се проведе в средата на ноември.

Шахин Байрямов e новият председател на общинската организация на ДПС в Ардино. Той бе избран с пълно мнозинство по време на 10-ата редовна общинска отчетно-изборна конференция, която се проведе в неделя в салона на градското читалище при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

„Благодаря Ви за подкрепата и за това, че ме избрахте да направлявам този влак. Това е много важен момент от моя 50-годишен живот. ДПС е партията, която е създадена от сълзите и мъката на хората. Не случайно девизът на конференцията е обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган „ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба.“ Тук е мястото да му благодаря, защото той ни обедини, даде ни възможност да се борим за нашите съдби“, заяви Шахин Байрямов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай