ДПС с ключово послание от Пристое за кабинета

Хамид Хамид вдигна завесата на преговорите

ДПС с ключово послание от Пристое за кабинета | StandartNews.com

Ще има ли правителство? Всеки пита. Това, което мога да обещая, е, че ПГ на ДПС ще подходи отговорно, съвестно и с грижа за държавата. Това заяви зам.-председателят на Движението Хамид Хамид пред многохилядния събор в шуменското село Пристое. ДПС отбеляза годишнина от майските събития по време на т.нар. „възродителен процес” и почете паметта на героите на демокрацията, съобщи пресцентърът на ДПС.

Пристое2

Специални поздрави от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ предаде зам.-председателя Ахмед Ахмедов. Карадайъ не успя да присъства на събора в Пристое, тъй като е ангажиран с преговорите за правителство в София.

Пристое5

На гласуването за кабинет идната седмица ПГ на ДПС ще подходи с грижа за общините, с грижа за земеделците, с грижа за пенсионерите,  с грижа за децата и бъдещето на България. Ще се види кои народни представители са загрижени за бъдещето на страната ни и кои са водени от теснопартийния или личен интерес, каза Хамид Халид.

Пристое6

Това,  което мога да обещая е, че ДПС ще подходи с нужния диалог и ще участва в едно евроатлантическо мнозинство, което да даде тласък на България, категоричен бе Хамид. Той съобщи, че на събора има много хора, които през 1989 са били депортирани от България в Турция. Ние нямаме право  да ги наричаме гости. Те са наши братя и сестри, каза Хамид.

Пристое7

За мен е огромна чест да сме днес заедно тук и най-вече да ви поздравя от името на нашия председател г-н Мустафа Карадайъ, заяви Ахмед Ахмедов.

Пристое9

Той изтъкна ролята на ДПС за демокрацията в България. Черпим сила от постоянството, завещано ни от нашите деди и предци, каза Ахмедов. И сподели: „Когато през месец май, ние тръгнем да споменаваме прословутите майски събития, веднага се сещам, че тогава бях на 15 години. И бяхме принудени с моята майка да напуснем нашето отечество България. Сега гледам младежите, всички имат по един телефон – интернет, фейсбук и си мислят, че тази свобода, която днес имат, е даденост. Не, уважаеми младежи, тази свобода трябва всички ние заедно да я браним - всеки ден и всеки час.”.

Пристое8

34 години след тези събития ние в България все още не можем да признаем ролята и мястото на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган по отношение на демократичните промени. Все още в България има историци, които по един или друг начин се мъчат да затъмнят историята, продължи Ахмедов. И каза, че името му е било сменено, когато е бил само на 10 години.

Пристое10

Той разказа за основаването и ролята на нелегалната организация, създадена от д-р Доган. Ние имаме честта и смелостта отговорно да заявяваме и от трибуната на НС, и от нашите площади, и от нашите митинги, че Движението за права и свободи е живата история на съвременна демократична България. Казвам живата, защото в учебниците по история все още няма място за нашите майски събития, каза Ахмедов, визирайки мирните майски протести през 1989 г., довели демокрацията в България.

Пристое11

34 години сме тук и ще бъдем тук, защото историята трябва да се знае, категорична бе и Атидже Вели, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”.

Пристое12

Прекланяме се пред нашите герои, които лежаха в затворите и платиха да демокрацията със свободата си, допълни тя.

Пристое13

Виждаме, че уроците не са научени. В Европа има война, въпреки че европейците си мислиха, че войната не може да се повтори. Днес и в България уроците не са научени, виждаме, че българите са разделени. Политическата класа е разделена. Няма диалог, няма решения, няма управление, каза още Вели.

Каолиново1

Ние от ДПС сме платили много висока  цена и не можем да позволим демокрацията да бъде застрашена. Нека бъдем заедно и единни.  Тук, от Каолиново, рожденото място на демокрацията,  нека си пожелаем едно разумно и отговорно правителство, призова Атидже Вели.

Каолиново2

Днес ръководството на ДПС и народни представители от Движението поднесоха венци и цветя пред паметниците на героите на демокрацията – жертвите на т.нар. „възродителен процес”. Венци и цветя бяха положени пред паметниците в община Каолиново, кв. Кус в община Каолиново, в с. Тодор Икономово, с. Климент и с. Пристое.

Каолиново3

Каолиново4

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай