ДПС с 3 причини да подкрепи вота на недоверие

Налице е водна криза и криза с отпадъците, заяви Йордан Цонев

ДПС с 3 причини да подкрепи вота на недоверие | StandartNews.com

ДПС ще подкрепи заявения вот на недоверие срещу правителството. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти в парламента след консултациите с БСП за вота на недоверие.

"ДПС ще подкрепи този вот по много причини. Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната. Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия", коментира още Цонев. И припомни, че програмата на ДПС не само акцентира върху екологичните проблеми, но Движението настоява за използване на зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната.

Според Йордан Цонев политиката в сферата на водите и в сферата на отпадъците, която води управляващата коалиция "най-меко казано е хаотична". "Тя води до перманетни кризи. Резултатите от този вот ще бъдат в няколко посоки. Първо, да се види чрез дебата какви са истинските проблеми. Направи ни впечатление, че колегите от БСП са развили много детайлно в рамките на около 30 страници своите мотиви. Нашите колеги, които са експерти в тази област също развиха много детайлно предните дни пред нашите ръководни партийни органи нашите мотиви. Ние ще ги кажем в зала. Някои от тях съвпадат с тези на БСП, други са различни", посочи Цонев, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че програмата на ДПС е направена преди зеления пакт на Европа. "За нас е добре дошло, че ЕК и ЕП тези дни приеха първите акценти на тази програма и първите мерки. Това потвърди правилността на нашата програма на ДПС, че българската икономика може да тръгне по един по-ускорен път на развитие, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията", заяви още Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай