ДПС отказа подкрепа за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

Движението няма да подкрепи идеята хората да докладват за данъчни нарушения на други

ДПС отказа подкрепа за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите | StandartNews.com

Движението за права и свободи е твърдо против връщането на 20-процентното ДДС за ресторантьорите. Остава 9%, няма да подкрепим финансовото министерство за това, заяви депутатът Делян Пеевски попитан за предложената от финансовия министър Асен Василев промяна.

На въпрос дали ДПС ще подкрепи другата идея на Василев - хората, които подават сигнали за укрити данъци към НАП, да получават 10% от недекларираните суми на фирмите или физическите лица, Делян Пеевски заяви: "И това няма да подкрепим. За нас това е репресия".

Ще започнат измислени сигнали, само за да вземе някой 10%. Това е смешно, няма да се случи, категоричен бе народният представител от ДПС.

Запитан подобни идеи не се ли обсъждат предварително между партиите, които подкрепят управлението, Делян Пеевски заяви: "Всяка от формациите има право на своите идеи. Въпросът е дали ще събере подкрепа в зала".

Когато се дава някаква идея, за нас е логично да се консултира, ако искат подкрепа. Видя се, че ГЕРБ няма да подкрепи и ние няма да подкрепим. Без нас, ако могат да срещнат подкрепа, да я намерят, допълни народният представител от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай