Вторник,

ДПС няма да подкрепи поправките в Закона за хазарта

От: СТАНДАРТ -
ДПС няма да подкрепи поправките в Закона за хазарта
A
A
A

ДПС няма да подкрепи поправките в Закона за хазарта, защото темата не е основна за обществото днес. Това заяви в предаването "Лице в лице" на бТВ зам.-председателят на парламентарната група на Движението Йордан Цонев.

В момент, в който Перник е без вода, София и големите градове дишат мръсен въздух, а здравеопазването е в хронична криза, точно в този момент... Това са стари политически номера, възмути се Цонев. И допълни: "Ако някой е искал да регулира хазарта, ние много пъти сме подавали ръка той да бъде регулиран правилно и контролиран правилно. Хайде да не ни включват сега в дебат, който не е основен за дневния ред на обществото, каза народният представител.

Йордан Цонев опроверга с документи твърденията, че през 2013 г. е бил вносител на двойния режим за хазартни такси, направени ден по-рано от вносителя на поправките за държавен монопол върху лотарийните игри Валери Симеонов.

Законопроектът, внесен от Йордан Цонев и група депутати от ДПС, цели уеднаквяване на  облагането на хазарта. Цели да има не два, а един режим за всички хазартни игри, каза Цонев. И показа законопроекта си, взет от деловодството на парламента. Той не е бил приет. Тогава депутатите приемат предложение на 7 депутати, начело с Георги Кадиев, който по онова време е от БСП.

В нашия проект се говори за всички хазартни игри без да се изброяват. В проекта на Кадиев не само се въвеждат два режима на облагане, но и се изброяват хазартните игри. И в това изброяване на видовете хазартни игри лотарията е пропусната, съобщи Цонев. Така става ясно, защо през 2014 г. Националната лотария на Васил Божков не е внесла такси в хазната.
Този закон е приет е със 74 от ГЕРБ. "За" гласуват 7 души от Коалиция за България - Кадиев и колегите му, както и двама от "Атака", каза Йордан Цонев и показа разпечатка от гласуването в парламента.

24-мата депутати от ДПС са гласували против.
Валери Симеонов е получил грешна информация, заяви Цонев и разказа, че днес е показал документите на Симеонов, който се е съгласил, че не е прав.

Според Йордан Цонев ГЕРБ несъзнателно са подкрепили поправката, защото тогава водели война с кабинета "Орешарски".

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички