ДПС кани партиите на диалог за приоритети

Хамид: Гаранти сме за запазването на демокрацията

ДПС кани партиите на диалог за приоритети | StandartNews.com

"Каним всички политически сили и да се обединим по основни приоритети за прогресивно развитие на държавата и след това да мислим какво правителство ще ги изпълнява". Това заяви в в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. ДПС отдавна настоява за секторни анализи, които да определят кои отрасли трябва да бъдат приоритетно подпомагани в кризата и за изработване на национална програма за догонващо развитие.

"Още от първия ден се обявихме против  това правителство и казахме, че то е вредно за страната. Затова от първия му ден говорим за демонтаж", припомни Хамид. "Има моменти, в които ДПС подкрепя законопроекти, които отговарят на програмата ни. ДПС подкрепя своите стратегии и позиции, независимо от кого се внасят", добави той.

"Няма как една държава да функционира добре, когато институциите в нея не работят добре помежду си", категоричен бе народният представител. "ДПС показа, че във всеки един момент е сплотено. Показахме, че имаме една добре организирана младежка организация, че можем да бъдем гаранти за запазването на демокрацията", добави той. "Винаги сме гласували срещу правителството, така ще гласуваме и за вота на недоверие", заяви Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай