Четвъртък,

ДПС: Държавният апарат да не се ползва като бухалка

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и срещу бизнеса. А напротив - държавният апарат да функционира съобразно конституцията и законите в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда и добър бизнес климат. Това е неотменимото изискване на ДПС, за да подкрепи кабинет на Има такъв народ. Новината каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите в парламента между двете политически сили.

Слушахме идеите на ИТН за техните приоритети. Повечето от идеите ни съвпадат, безусловно имаме и различия. Ние от своя страна заявихме, че безусловна подкрепа няма. Едно неотменимо условие посочихме – възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията, каза Карадайъ. И допълни: „Което за нас означава Народното събрание да заеме мястото си според конституция на България. И държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и срещу бизнеса, а напротив държавният апарат да функционира съобразно конституцията и закони в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда, добър бизнес климат.”.

ДПС е декларирало, че за него персоналният състав на кабинета е важен. Като категорично заявихме, че няма да предлагаме, че не искаме никакви постове, каза Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ към ИТН: Има добра основа за диалог /ВИДЕО/

Не сме искали подкрепа от ДПС, просто си изложихме приоритетите си пред тях, каза от своя страна председателят на ПГ на Има такъв народ Тошко Йорданов. ИТН са заявили, че министрите са тяхна отговорност.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички