Карадайъ към ИТН: Има добра основа за диалог /ВИДЕО/

Средата, създадена в 46-ото Народно събрание, е добра, каза лидерът на ДПС

Карадайъ към ИТН: Има добра основа за диалог /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Започна срещата между "Има такъв народ" и ДПС. Тя е част от поредицата консултации на "Има такъв народ" с парламентарно представените сили. Тя се провежда в зала "Запад" на Народното събрание.

В преговорния екип на ИТН са Виктория Василева, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Филип Станев.

ДПС пък се представляват от лидера Мустафа Карадайъ, както и Йордан Цонев, Халил Летифов. Станислав Анастасов и Цветан Енчев.

 „Благодарим за това, че се отзовахте на нашата покана за среща. Смятаме, че беше съвсем логично и редно тези разговори да проведем в Народното събрание, за да бъдат публични и пред очите на всички. Смятаме, че е редно да проведем такива срещи с всички политически сили, с изключение на ГЕРБ. Няма нужда да обяснявам тази наша позиция. За нас, а и не само за нас – и за партиите на протеста, основният противник винаги е бил ГЕРБ и модела на управление, който те установиха в България през последните 10 години. Провеждаме тези срещи с чувство за отговорност за това, което ни предстои, и решенията, които трябва да вземем. Бихме искали да представим нашите приоритети и идеи за управление на страната и да чуем вие какво мислите за всичко това. Надявам се да има конструктивен и добронамерен диалог. С удоволствие ще споделим нашите виждания с вас“, каза в началото на срещата Виктория Василева от "Има такъв народ".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от своя страна също благодари на "Има такъв народ" и ги приветства за идеята, че процесите в Народното събрание трябва да преминават през диалог. Той посочи, че средата, създадена в 46-ото Народно събрание, е добра.

"Искаме да благодарим а възможността да се видим с ръководството на парламентарната група на партията, която има най-много народни представители в Натродното събрание. От друга страна, искаме да ви приветстваме за идеята, че процесите в Народното събрание трябва да текат през диалог, за да може да се очертаят и приоритетите, и темите от дневния ред – и на обществото и на Народното събрание. Добра е средата, която е създадена в 46-ото Народно събрание, защото има една добра основа за диалог. Възстановяването на нормалността в политиката, което на нас ни е тема от последните 10-12 години, минава през диалог на политическите партии, на институциите.

Нашата оценка е, че 46-ото Народно събрание за сега има една добра основа за диалог. Нашият призив е всички отговорни политически партии в Народното събрание да се възползваме от тази ситуация и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото, за да може на база дневния ред на обществото и политическата сред ада очертаем дневния ред и на Народното събрание и на евентуално бъдещо управление в страната. Безспорно това нещо минава и през оценка на изминалите периоди.

Една реална отговорна оценка, може на база тази оценка да се очертаят и бъдещите действия, които евентуално биха могли да се предприемат. От наша страна представлява интерес да чуем вашите приоритети в най-общ план намеренията как ще се постигат тези приоритети. Надявам се на един добър разговор днес като първа среща. Надяваме се да можем да продължим в темите, които биха били общи“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай