Дончев покани Станишев на предизборен дебат

Дончев покани Станишев на предизборен дебат | StandartNews.com

София. "Нека да дадем на българските избиратели ясен знак, че на тези избори те ще имат възможността да подкрепят политики, а не да заемат страна в междуличностни битки". С тези думи водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Томислав Дончев покани на дебат своят опонент и водач на листата на БСП за евровота Сергей Станишев.

"На деветия ден от предизборната кампания, водачите на двете водещи партии в България, които представляваме и двете основни политически семейства в Европа, все още не сме влезли в директен дебат, който да предложи на избирателите основните ни виждания в управленските философии на ГЕРБ и ЕНП от една страна, и на БСП и ПЕС от друга", пише Дончев до Станишев в писмо до медиите.

"Уверен съм, че избирателят може да направи своя информиран избор единствено след като ние, кандидатите за членове на Европейски парламент, му представим в открит разговор нашите основни приоритети и политики, които ще следваме след като заемем местата си на парламентарните банки в Брюксел и Страсбург. Затова, провеждането на такъв публичен диспут е от съществена важност за бъдещето на България и Европа, което гласоподавателите ще предначертаят с избора си на 25 май", пише още Дончев.

Той завършва с думите: Нека да дебатираме открито за бъдещето на България и Европа, защото нямаме време за губене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай