Дончев проговори за голяма интрига. Признанието на МВР-шефа

Каза защо ГЕРБ ще подкрепи кабинета в сряда

Дончев проговори за голяма интрига. Признанието на МВР-шефа | StandartNews.com

"Боя се, че между "Продължаваме промяната" и вътрешния министър има някаква интрига - журналисти го питаха дали е подлаган на натиск и той не отрече. Това мен силно ме притесни". Това коментира в "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Той категорично заяви, че единственият министър на ГЕРБ в кабинета е Мария Габриел, а всички останали са излъчени от "некоалиционните им партньори"

"Ако г-н Петков иска оставката на вътрешния министър - да каже на Денков, който е премиер, излъчен от тяхната партия, да стартира процедура и да я внесе в парламента", препоръча Дончев.

Той не вижда връзка между безредиците в София, политическите трусове и пренаписването на бюджета.

"Критики по отношение на бюджета изразихме преди седмица - не политикански, а с числа, защото този бюджет е хем безидеен, хем до голяма степен авантюристичен".

"Осигуряваме подкрепа, защото другата алтернатива не е по-хубава, а те ни се карат - това не го разбирам" - коментира той напрежението в некоалицията. Посочи, че сам не е доволен от работата на правителството, но има право на претенции, защото го подкрепя.

Дерогацията за руския петрол така или иначе трябваше да отпадне 2024 г., но всячески изглежда, че ПП бранят по-скоро интереса на Лукойл отколкото този на българския потребител, смята депутатът.

"Рафинерията ползва евтиния руски петрол "Урал", а цените на бензиноколонките са все едно ползваме "Брент". Това не е единственият въпрос. Има ли реекспорт и за къде е този реекспорт?"

Претенциите на ГЕРБ са свързани с качество, а не с това някой да бъде махнат, а друг да бъде сложен в институция или министерско кресло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай