Добрев скочи на Петков и Василев за газа, какво разкри

Колкото повече един човек говори за корупция, толкова по-съмнително изглежда, заяви той

Добрев скочи на Петков и Василев за газа, какво разкри | StandartNews.com

"В България няма фактура от доставчик на американски газ. Това, което се случи е, че ги продадоха в чужбина и си купиха газа през посредниците. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ", каза Делян Добрев от ГЕРБ в отговор на твърденията на Асен Василев и Кирил Петков, че у нас не се използва руски газ и не се се купува газ чрез посредници, а се изпозлва американски газ.

"За последните 3 месеца сме купили газ за около 630 милиона евро, по 30% са около 200 милиона евро са прибрали посредниците. Добре ли е за нулево толерантните към корупцията. За тези, дето щели да правят антикорупционно мнозинство. Тези с антикорупционното мнозинство купуват газ от посредници", сметна Добрев.

Бившият депутат от ГЕРБ показа и фактури от различните посредници при покупка на газ в България. 

"Не знам дали сте забелязали, но колкото повече един човек говори за корупция, толкова по-съмнително изглежда. Хората, които най-много говореха за корупция и не спират да говорят за корупция, във всяко тяхно изречение има думата корупция, са тези с най-големите сделки. Ето ви ги, за 3 месеца 200 милиона от газа", обясни Добрев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай