Дилян Колев, партия МИР: Да се възстановят всички градски чешми в София

Дилян Колев, партия МИР: Да се възстановят всички градски чешми в София | StandartNews.com

София има уникални минерални извори, които могат да бъдат ползвани от жителите и гостите на града, но за целта трябва да се възстановят всички градски чешми в столицата и да се изградят нови такива. Това предложи кандидата за общински съветник от партия МИР в София Дилян Колев. Той е на 38 години, завършил е Технически Университет-София със специалностПромишлена топлоенергетика“, част е от екипа на партия МИР, а в момента е предприемач и се занимава със собствен бизнес.

"Партия МИР има решение на всеки един от проблемите на София, но когато говорим за визията на столицата определено трябва да се използват даденостите на града, каквито са минералните извори, които са едно от най-големите богатства на столицата. Един от първите доклади, които ще внеса в Общинския съвет е Столична община да възложи на "Софийска вода" да възстанови всички стари съществуващи чешми в парковете, в центъра на София и в градската среда, както и да изгради нови чешми на местата, където няма. Така столичани ще могат напълно безплатно да ползват водата в градската среда и парковете“, заяви кандидата за общински съветник от партия МИР Дилян Колев.

Той подчерта, че всяка политика, приоритет и проблем на София трябва да се разглеждат през погледа на семейството, като се започне от местата в детските градини и ясли, като се мине през транспорта и цялостната инфраструктура и се стигне до чистотата на въздуха в столицата.

„София има много проблеми, но едни от най-важните, които политическа партия МИР е извела като своите приоритети, са: достъпна и безопасна градска среда; осигуряване на места на всички деца по местоживеене в детски градини и  училища (чрез планирани и построяване на нови детски градини, там където са необходими); бърз, интегриран, удобен и достъпен за всички обществен транспорт (транспорт насочен към нуждите на хората); гарантиране на обществен ред и сигурност (постоянно видеонаблюдение на всички детски градини, училища, паркове и обществени места); осигуряване на пътна безопасност и намаляване на жертвите по пътищата; електронна община чрез въвеждане на дигитализацията и електронното управление; създаване на задължителна система на отчет, мониторинг и контрол на всички обществени поръчки, проекти и ремонти; изграждане на работещ нов модел на връзки между администрация, наука и бизнес; целогодишният достъп до Природен парк „Витоша” с цел туризъм, спорт и отдих; всички въжени линии и съоръжения в Природен парк „Витоша” да станат общински и да се свържат с градския транспорт на София и да се ползват с карта за градския транспорт; изграждане на спортни площадки за масов спорт в междублоковите пространства във всички квартали на София; постоянен граждански контрол при планирането, разпределянето и разходването на общинските финанси“, заяви още Дилян Колев.

 От партия МИР предлагат още поставянето на видеонаблюдение във всички детски градини, училища, паркове и обществени места в София.

„Когато нашите деца са на сигурно и спокойно място, тогава и ние като родители ще можем спокойно да работим и даваме нашата добавена стойност за града и страната”, така Дилян Колев обоснова сигурността като един от основните приоритети на партия МИР за София.

Той каза, че София трябва да има достъпната градска среда, което включва оправянето на всички тротоари , подлези и обществени места в София, така че по тях да се придвижват свободно както майките с колички, така и хората с увреждания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай