Четвъртък,

Диана Дамянова смени тона към Борисов. Как го нарече?

От: стандарт -
4660
Диана Дамянова смени тона към Борисов. Как го нарече?
A
A
A

 

Бившият пиар на ПП Диана Дамянова направи разбор на политическата ситуация като смени резкия си тон към Борисов и епитетите, с които го наричаше през последните 2 години.

Относно пресконференцията на коалицията ПП- ДБ тя заяви, че са искали да разсеят слуховете, че имат различно мнение за кабинет с ГЕРБ.

Очевидно техният пиар е решил, че е добре слуховете да се отрекат като се появят и четиримата заедно, заяви Дамянова.

По думите й вътре в самите парламентарни групи има гласове във всяка посока. Очевидно гласът на ПП и нейната твърда позиция "Никога с ГЕРБ и на никаква цена" надделява, посочи Дамянова в предаването "Хоризонт за вас" и добави, че самата тя подкрепя, че трябва да се спази предизборното обещание и не трябва да правят сътрудничество с ГЕРБ.

Според нея не е реалистично да се създаде кабинет, но: "Борисов е магьосник. Ако той реши, че му трябва кабинет, най-вероятно ще успее да събере някакви гласове“.

Дамянова начерта черно политическо бъдеще за държавата.

На следващите избори трендът на демократичното обединение ще бъде надолу, а трендът на "Възраждане" ще бъде нагоре. А на по-следващите избори ще имаме непоклатима част на фашизоидна организация в българския политически живот, ако всичко това продължава, каза Дамянова.

Според нея Борисов не би подкрепил евентуално правителство на малцинството на ПП-ДБ.

За предизборната кампания тя похвали Борисов.

"От една страна Борисов застана отново начело на ГЕРБ по един безпрекословен начин, проведе си сам кампанията и стигна до горната граница на своите избиратели. Борисов няма някъде да качва, неговият таван е изпълнен. Кампанията на ПП обаче беше беззъба и безлична".

Дамянова коментира и битката за преференции, с които изгоряха местата на петима от ПП в полза на ДБ.

"ДБ работи с преференции - това показва колко е силно участието за ДБ. Тя представлява съществена част от вота на коалицията. Хората, подкрепящи ДБ, са обучени да използват преференциите", коментира още пиар експертът. И добави: "Когато имаш ярки личности в листите си, тези личности обикновено успяват да бъдат извадени на предни позиции. Това му е хубавото на демокрацията".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com