Депутати зарязаха Масларова

Депутати зарязаха Масларова | StandartNews.com

Хасково. Депутатите от хасковски многомандатен региона зарязаха колежката си от БСП Емилия Масларова, която ги призова на дебат за бюджет 2013.

Въпреки, че двама от герберите- Иван Петров и Румен Данев бяха в Хасково, те предпочетоха да се отдадат на фитнес на открито в местна гимназия, но не и да се отзоват на „ бялата ръкавица“, хвърлена им от екс социалния министър за дебет за парите ни през следващата година.

„Празните столове са достатъчно красноречиви“, коментира Масларова, преди да изложи позицията на червените за финансовата рамка на държавата предстоящата година.

 „Това е бюджет на задълбочаване на кризата и обедняване на хората, въпреки че е ай-големият бюджет на страната досега.“, коментира Емилия Масларова.

По думите й продължава да намалява темпът на събираемост на ДДС, въпреки голямото увеличение на цените. Задлъжнялостта на държавата към фирмите е 1.8 млрд., тоест толкова, колкото е била и през 2009 година.

Масларова посочи и увеличението на бюджетите на отделните институции. Според нея обезпокоително е отношението работещи-пенсионери, което вече доближава критичното 1 към 1.

Увеличаване със 100 млн. на парите по националния план за заетостта, повишение от  189 на 217 лв. на добавките за деца с увреждания и детските  от 50 лв. месечно с отпадане на подоходния критерий, са предложенията, които социалстите ще направят между двете четения за законопроекта за бюджета. Всичко това ще струва около 666 млн. лв., заяви Масларова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай