Депутат от ДПС ще съди Радан Кънев

Депутат от ДПС ще съди Радан Кънев | StandartNews.com

София. Намерение да съди съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев изрази депутатът от ДПС Станислав Анастасов. Повод са думите на лидера на ДСБ, че народният представител от Движението, който бе и министър на околната среда и водите в кабинета "Орешарски", няма диплома. От трибуната Кънев на няколко пъти припомни, че Анастасов няма тапия от Техническия университет в Мюнхен, а е завършил само семестриално.

В отговор депутатът от ДПС показа две тапии за висше образование - за бакалавър по Стопанско управление в Софийския университет и за магистър по политически науки от Нов български университет. И се закани да вкара в затвора Кънев, освен ако лидерът на ДСБ не му се извини до 9 часа сутринта в четвъртък. Депутати от Блока обаче припомниха, че наказанието за "набедяване" не включва затвор.

Анастасов се опита да изрази позицията си по-рано от трибуната на Народното събрание, но бе прекъснат от председателя на парламента Цецка Цачева с мотива, че в декларация от името на парламентарна група не може да се води диалог с други депутати. Тя заплаши и да му наложи наказание според правилника.

"Във всички декларации са упоменавали имена на лидери на политически партии. Въпросът ми към нея е защо, когато представители на Реформаторския блок се обръщат към председателя на ДПС Лютви Местан, не им се отнема думата?", запита Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай