Депутат сменя работата, парламентът го пусна да върви

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за тази седмица

Депутат сменя работата, парламентът го пусна да върви | StandartNews.com

Народното събрание започна работа с прекратяване на пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Ивайло Шотев заради подадена от него оставка.

Това бе първа точка в програмата на НС за тази седмица, която беше приета в началото на пленарното заседание. Очаква се Шотев да стане заместник-министър на икономиката.

В дневния ред е също второто четене на промени в Закона за здравното осигуряване и в Закона за особените залози. Предвижда се депутатите да продължат второто четене на измененията в Закона за защита от домашното насилие. В програмата са включени и ратификации на международни документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и изменения в Търговския закон на второ четене.

В програмата е първото четене на промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и второто четене на изменения в Закона за електронното управление, в Закона за насърчаване на заетостта и в Закона за чужденците в Република България. В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

В програмата като точка първа за утре беше включен проект на решение, внесен от „Възраждане“, за налагане на мораториум върху определени действия на държавни органи.

Не беше прието и при прегласуването предложението на "БСП за България" утре парламентът да изслуша премиера Николай Денков относно заявените позиции и ангажименти, поети от българската делегация в рамките на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Става въпрос за изказване на Денков за използването на касетъчни бомби, уточни Георги Свиленски от левицата. 

Отхвърлено беше и предложението на "Има такъв народ" за изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов относно назначена на Бойко Борисов охрана, която се осъществява от жандармерията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай