Четвъртък,

Депутат скандално нападна телевизиите и Русия. Причината

От: Редактор -
444
Депутат скандално нападна телевизиите и Русия. Причината
A
A
A

Телевизиите не показват автентичните снимки и видеа от предградията на Киев, защото кадрите със зверствата на руската армия са невъобразими. За събитията в Украйна се информирам предимно от Telegram канали. В част от тях нищо от издевателствата не е блърнато или скрито.

Нищо не оправдава да разстреляш преминаващ колоездач, да минеш с танка си върху движеща се лада или да насочиш оръдие/картечница върху автомобил със семейство с деца и да изпепелиш всички, да изнасилиш жени (понякога пред децата им), да избиваш наред за кеф... Стотици снимки и видеа с невъобразими за случване през 2022 г. в Европа неща.

Но явно не се е променило много, защото се сетих за разказите на баба ми, когато през 40-те през България са преминавали руски войски - изнасилвания, кражби от домовете, а брат ѝ за малко не е загубил живота си след като взвод руснаци не били доволни от алкохола, който им е осигурил.

Немислимо е, че това се случва. Уж бе една "специална операция", само по военни обекти се стреляше, "втората армия в света" идваше да "освобождава" украинския народ от нацистите. Накрая се оказа, че специалната операция е класическа война от 20 век, "втората армия в света" всъщност е доста изостанала технологично и тактически, а вместо да освободи украинците им се натресе фашистки. 

Изводът: По всякакъв начин трябва да помагаме на Украйна, вместо да заравяме глави в пясъка и да казваме, че нас това не ни вълнува.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички