Третия мандат: Депутат с разкритие за министрите на ДБ

Най-вероятно ще се направи опит да се реставрира четворната коалиция, каза Георги Ганев

Третия мандат: Депутат с разкритие за министрите на ДБ | StandartNews.com

"Най-вероятно ще се направи опит да се реставрира четворната коалиция, но по много по-процедурен начин - да се набележат набор от приоритети с не много дълъг хоризонт на действие и стъпки, за да се постигнат те". Това допусна в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS депутатът от ДБ Георги Ганев, който е от непартийната квота.

Ако мандатът бъде връчен на ДБ, за министрите той каза: „Най-вероятно ще се търсят хора, които не са с ярко политическо оперение". В случай, че мандатът е при БСП: "Може би ще се търси някакво представителство с ярки политически фигури".

Ганев не споделя позицията, че трябва да се подновят преговорите с Газпром. Не оценява като грешка и експулсирането на 70-те руски дипломати. На въпрос не го ли притеснява, че партньорите им са на различно мнение по тези две въпроса, визирайки БСП, депутатът посочи: "Притеснява ме, разбира се, но трябва да се чуе мнението на тези партньори и да се вземе решение, което може да бъде да следвано от всички”.

„Каквото и да се случи, в България някой ще говори за задкулисни, подшушени неща. Българите не могат да го повярват”, категоричен е Ганев.

Според него България ще трябва да се справя без руски газ. И още - ще е трудно да се намерят доставки, но е възможно.

Депутатът добави, че в последните месеци наблюдава процеси, които до края на годината ще доведат до намаляване на инфлацията. „Инфлацията сега 16,86% - ще става по-ниска към  края на годината. Основният дезинфлационен процес, който виждаме е, че вече почти година паричната маса нараства по-бавно от цените в България”.

"Напълно възможно е да не получим никакви средства от Плана за възстановяване и устойчивост, особено ако отидем на избори", допълни Ганев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай