Депутат каза какво ще дадем на Украйна

Говори Ивайло Мирчев

Депутат каза какво ще дадем на Украйна | StandartNews.com

България няма да предоставя на Украйна ракетни комплекси С-300, защото те са изключително важни за сигурността на страната ни, увери депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

"България ще подпомага Киев така, че да не поставя под риск националната си сигурност", добави той.

"При всички положения България няма излишни ПВО-комплекси, но трябва да изчакаме експерти от Министерството на отбраната да кажат дали има такива, които са например дефектни ракети или нещо подобно, което може да бъде предоставено. Когато има дефектни ракети, които не може да бъдат използвани от Българската армия, те обикновено биват използвани за части за други ракети", заяви Мирчев, цитиран от БНР.

Мирчев определи казаното от министъра на отбраната Тодор Тагарев за намерение за строеж на сгради и съоръжения за многонационалната бойна група на НАТО край Ямбол на прогнозна стойност от 100 милиона лева, като предварителна информация.

"Вчера изслушахме министъра на отбраната в комисията по отбрана и той каза много ясно, че за Ямбол въобще не става дума за нещо спешно – то ще се случи през 2025-2026 г., така че няма никакви притеснения по отношение на евентуална база в Ямбол. То е в проектно проучване все още – т.е. нито е ясно какъв ще бъде комплекса, нито да бъде точно там, нито какво и да е. Става дума за доста предварителна информация", заяви Ивайло Мирчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай