Депутат извади скалпела! Сряза трудовата книжка на министър

Костадин Ангелов поиска веднага оставката на Христо Хинков

Депутат извади скалпела! Сряза трудовата книжка на министър | StandartNews.com

Председателят на Здравната комисия в парламента проф. Костадин Ангелов извади скалпела и сряза трудовата книжка на здравния министър проф. Христо Хинков. Ангелов поиска незабавно оставката на Хинков. Причината е докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), който категорично доказва, че „Пирогов" не са извършени престъпления и няма корупционни практики, както твърдеше Хинков.

"В одитния доклад на АДФИ няма открити данни за престъпление, няма актове за начет, има няколко акта за административни нарушения, които са бих казал нормални - във всяка една работа, винаги има административни нарушения. За мен този одитен доклад доказва, че начинът на управление на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" е стабилен, и всичко онова, което каза министърът на здравеопазването Христо Хинков, е невярно. Той каза, че ако финансовата инспекция не докаже данни за престъпления и финансови злоупотреби, ще си подаде оставката. Призовавам го още днес да депозира оставката си в МС, така правят мъжете", отсече проф. Ангелов, който е народен представител от ГЕРБ.

Ангелов припомни, че докладът на АДФИ е изготвен от звено в Министерство на финансите, управлявано от съпредседателя на ПП Асен Василев.

Относно спирането на конкурсите за назначаване на нови директори на болници в страната, Ангелов коментира:

"Хинков каза две неща - в края на януари обяви в интервю, че е взел сам това решение. Вчера каза, че му е оказван натиск, а по-късно излязоха с прессъобщение, в което заявиха, че "са обсъждали". Когато един министър говори различни неща по едно и също нещо, това означава, че в един от случаите е излъгал. Трябва да каже кога е излъгал", завърши бившият здравен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи