Денков се произнесе за въздушния Шенген

Преговорите трябва да продължат, заяви премиерът

България няма да приеме от Австрия поставянето на някакви специални условия към нас. Това, че има промяна в тяхната позиция за Шенген ни дава възможност за преговори и е стъпка напред.

Това коментира премиерът Николай Денков.

"Все още не зная какво точно е имал предвид австрийският вътрешен министър - ако става въпрос да се спазват общоевропейски правила, при които например нелегалните мигранти, хванати в Австрия да се връщат обратно, където са регистрирани в ЕС - това и сега работи. Така, че да, ако трябва да се спазват по-категорично правилата, ние ще го направим. Но още вчера казах, че няма да приемем някакви специални условия към България", обясни акад. Денков, предаде "ДарикНюз".

"Ние настояваме, че преговорите трябва да продължат до последния възможен момент", посочи още министър-председателят. В следващите дни Денков ще има и поредна среща с канцлера на Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Цуни Микуро
преди 4 месеца

Никой не коментира Нидерландия. Дори Австрия да каже да, ако Нидерландия не ни пуска, то Румъния ще влезе, а бай Ганьо ще остане да подсмърча сам и да се надява да го пуснат някога със Сърбия или със Северна Македония.

Откажи
lonexx
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи
Романов
преди 4 месеца

Денков- жалка картинка!

Откажи