Денков реши съдбата на Украйна! Изявлението

Какво каза премиерът от Вилнюс

Денков реши съдбата на Украйна! Изявлението | StandartNews.com

От срещата на върха на НАТО във Вилнюс очаквам да има краен резултат, в който изрично се казва, че Украйна ще бъде поканена тогава, когато обстоятелствата позволяват. Това заяви днес министър-председателят акад. Николай Денков при пристигането си на форума във Вилнюс.

"Ще има ясна перспектива, че Украйна ще стане член на НАТО, но затова трябва да имаме съответните условия. Докато Украйна се намира в състояние на война със съседна държава, няма как да бъде приета, но ще са ясни условията, при които тя ще бъде приета евентуално", каза Денков.

Той отбеляза, че за първи път след Студената война се правят регионални планове, които да подготвят държавите при евентуално нападение от изток.

Той каза, че България е заложила още следващата година да има разходи за отбрана в размер на 2 процента от БВП, а по-следващата да бъдат още по-високи.

Не се очаква да има втора бойна група, каза Денков в отговор на журналистически въпрос дали се предвижда втора съюзническа структура - подобна на бойната група - в България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай