Денков притеснен, зове от Брюксел за рестарт на преговорите

Разумното решение е да седнем на масата на преговорите, каза той

Денков притеснен, зове от Брюксел за рестарт на преговорите | StandartNews.com

Разумното решение през цялото време е било да седнем на масата на преговорите. Няма друго разумно решение. Това обяви от Брюксел премиерът в оставка Николай Денков.

Той се оказа ужасно притеснен да не би наистина Народното събрание да избере днес Мария Габриел за премиер.

Чух че има идея да се гласува само Мария Габриел като министър-председател. Това би било груба грешка и изнасилване на конституцията, коментира Денков. Според него премиер и кабинет се избират с един акт на НС.

Надявам се ГЕРБ да се откаже от тази авантюра и да се върнем на масата на преговорите, каза още той.

Не съм се чувал с никой от страна на ГЕРБ. От Кирил Петков разбрах, че вчера се е опитал да осъществи контакти с Борисов, но Борисов се е скрил, заяви Денков.

„Готов съм на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо стабилно правителство. Няма краен час 12 на обед“, категоричен бе той.

„Не е въпросът за едно-две имена, а как ще работи правителството, каква е програмата, ще успее ли да бутне нещата напред.

Мария Габриел направи голяма политическа грешка, от  която всички трябва да търсим начин да излезем. Така не се прави и аз й го написах.

Трябва да видим дали може да се поправи счупеното, дали тя би могла да бъде премиер или да се търси друг“, каза още той.

„Ще се опитаме да използваме и втория мандат, ако с първия не стане“, добави Денков.

„Нямам представа какви са намеренията на Мария Габриел. Те прекъснаха преговорите, очаквам те да се обадят“, каза още премиерът в оставка.
 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай