Демократична България скочи срещу тавана на цените на горивата

Цените по бензиностанциите, особено с отстъпката от 0,25 лева, ще паднат под 3 лева

Демократична България скочи срещу тавана на цените на горивата | StandartNews.com

По предложение на ГЕРБ парламентарната комисия по енергетика ще обсъжда днес дали да има таван на цената на горивата.

Владислав Панев от "Демократична България" (ДБ) и член на комисията е скептичен към такава мярка заради неизвестността откъде ще дойдат парите за подобно намаление.

"Ако сложим ценови таван по бензиностанциите, най-вероятен изход ще е дефицит и опашки. От месец-два предлагаме отделно облагане на руския петрол, който влиза в "Лукойл", в размер на разликата между цената на руския петрол и този на международните пазари, така че да се изравнят цените между двете и разликата да влиза в държавния бюджет, а не в "Лукойл". Важно е мярката да влезе в сила", заяви той пред БНР.

Според Панев цените по бензиностанциите, особено с отстъпката от 0,25 лева, ще паднат под 3 лева в следващите месец-два.

Панев коментира и актуалната политическа обстановка в страната:  "Гледаме да сме диалогични, но и гледаме новите световни реалности. Трябва да бъдат заложени доста по-смели реформи... Заради проблема с газовите доставки смятаме, че е по-добре да има редовно правителство, отколкото служебен кабинет. Всички нива в държавата трябва да се занимават приоритетно с газа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай