ДБГ: Стратегията на ДСБ катастрофира

ДБГ: Стратегията на ДСБ катастрофира | StandartNews.com

РБ оценява положително мандата на президента, колегите от РБ направиха катастрофа, голяма грешка и политически гаф. Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) в коментар за решението на президента Росен Пленвелиев да не се кандидатира зза втори вандат. 

Надявам се да се научат да прецизират по-добре позициите си занапред, каза Зеленогорски и добави, че е абсолютна интрига и лъжа тезата за Бокова – кандидат-президент и препоръча ГС да не бъде въвличан в такива интриги от отделни депутати от РБ.

За нас е новина решението на президента. РБ оценява положително мандата му и особено твърдата му евро-атлантическа ориентация. Не съм щастлив от поведението на колегите ни в РБ, които опитаха да убедят Плевнелиев да се кандидатира, с което обаче го убедиха да не се кандидатира. Колегите направиха голяма грешка, политически гаф, която навреди на Блока, и на Дясното, и на президента и сега се надявам да кажат поне, че съжаляват.

Нямам впечатление, че има влошени отношения в Блока, обаче има хора в Блока, които изразяват становища от името на Гражданския съвет, без да е свикван от една година и без да го представляват, каза Зеленогорски, визирайки Караджов и добави, че и той самият членува в ГС. Тези хора не могат да говорят от името на ГС, категоричен бе Зеленогорски, и изразяват лични становища само.

Аз представлявам ПГ на РБ и мнозинството в нея. На ИС на РБ предложихме на колегите от партиите в РБ да се помисли може ли да се даде мандат на група в РБ за преговори с ГЕРБ и ПФ да се търси дясно-центристка патриотична кандидатура, за да се противопостави на въжделенията на ляво-центристка кандидатура и ляво правителство, добави той.

Колегите от РБ са имали стратегия и тя катастрофира, нека да са по-внимателни в преценките и действията си, призова съпредседателят на ПГ на реформаторите.

Категорично в ИС на РБ не е обсъждана никаква кандидатура на Ирина Бокова и твърденията на Гроздан Караджов са абсолютна лъжа и поредна интрига, каза той. Време е за сериозна работа по кандидатурите, не за интриги, добави реформаторът и каза: Нека влезем в преговори, да видим каква политика може да има един общ кандидат, какъв профил да бъде и коя да е личността като трета стъпка.

Ние очаквахме колегите да си дадат мнението по такива консултации,а те направиха ход, който унищожи шанса на Плевнелиев. Бихме разгледали кадидатури на ГЕРБ, на ПФ, наша и да се стигне до разговори на принципна основа, но останалите колеги от РБ направиха тази катастрофа. Според него е нелогично е да се издига кандидатура на човек, с когото не са говорили, а правят стратегия да му чертаят бъдещето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай