Държавната финансова инспекция с нов шеф

Държавната финансова инспекция с нов шеф | StandartNews.com

София. Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Венцислав Георгиев за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), съобщи пресцентърът на ведомството.

В биографичната справка се посочва, че Венцислав Георгиев е магистър по специалността "Финанси" в Университета за национално и световно стопанство, гр. София. Цялата му професионална кариера е в системата на държавния финансов контрол и има дългогодишен опит в Агенцията за държавна финансова инспекция.

До назначаването му за директор на Агенцията Георгиев е бил директор на дирекция "Планова инспекционна дейност в областта на обществените поръчки" в АДФИ, като заема тази позиция от ноември 2011 г. В Агенцията започва работа през юли 2006 г. като началник на отдел "Финансови инспекции на други структури в МФ", длъжността заема до юни 2007 г., когато е назначен за държавен финансов инспектор и остава на този пост до август 2010 г. В периода от септември 2010 г. до октомври 2011 г. е бил директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в АДФИ. Преди това е бил началник-отдел в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол, се посочва в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай