Дариткова: Тежко наказание и при бърз съд

За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет на София

Дариткова: Тежко наказание и при бърз съд | StandartNews.com

Управляващите смятат, че съкратеното производство трябва да бъде запазено и за тежките престъпления. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, цитирана от Нова.

"И досега съдът е бил изцяло в правомощията си да определи степента на  наказание, съответстващо на степента на престъплението. Ние премахваме възможността да се намали наказанието в резултат на това, че е използвано съкратеното съдебно производство”, коментира тя.

"За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет на София. Това е важно не само за ГЕРБ, а и за софиянци. Тя е доказала, че може да управлява столицата в годините и да преодолява всички препятствия. Да решава проблемите. Аз съм донякъде удовлетворена, че срещу нея има силен кандидат. Силните кандидати срещу нея ще допринесат за това политиките, които се реализират, да бъдат погледнати критично. Ние не сме си достатъчни нито в София, нито в държавата", заяви още заместник-председателят на управляващата партия.

Управляващите смятат, че съкратеното производство трябва да бъде запазено и за тежките престъпления. "И досега съдът е бил изцяло в правомощията си да определи степента на наказание, съответстващо на степента на престъплението. Ние премахваме възможността да се намали наказанието в резултат на това, че е използвано съкратеното съдебно производство", коментира Дариткова. Тя забеляза и синхрон между действията на президента Румен Радев и внасянето на промяна в правилника на Народното събрание, с което се задължава премиерът да идва в парламента и да отговаря на въпроси поне веднъж месечно.

Предложението бе на БСП. „"Смятам, че в сегашния правилник съществуват достатъчно възможности министър-председателят да бъде изслушван в Народното събрание", категорична бе председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай